14 Aralık 2009 Pazartesi

BAYAT EKMEK LAVAŞI


Bu tarif benim yeni denedigim bir tarif.Bu lavaşı pazar kahvaltısı için yaptım ve tarif konusunda sitesinden yararlandıgım yetur a ait.Bu kadar güzel ve pratik olabilecegi konusunda ilk başlarda şüphelerim vardı ama denedikten sonra çok memnun kaldım.Hem bayat ekmeklerim degerlendi hem de evdekilerden tam not aldım.Bizim gibi evde bayat ekmek bollugu yaşayan bir aile iseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • İstenilen kadar bayat ekmek
  • ılık su
  • Sinangil Böreklik un
Bayat ekmeklerinizin kabuklarını soyup hamur yagurma kabına alıyorsunuz.Ekmeklerin üzerini örtecek kadar ılık su ilave ediyorsunuz.Ve ekmeleri bulamaç haline gelene kadar içindeki su ile karıştırıyorsunuz.Sonra iyice suyunu sıkıp un ilave ediyorsunuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoguruyorsunuz.1 saat kadar dinlendiriyorsunuz.Ben bir gece önceden hazırlayıp hamuru mayalandıktan sonra buzdolanbına koydum ertesi gün hamurum hazırdı.Sonra bezelere ayırıyorsunuz.Her bezeyi tezgah veya masa üstünde az un ile daire şeklinde merdane ile açıyorsunuz.Ve sıcak teflon tavada arkalı önlü pişiriyorsunuz.Ben içine lor sararark servis ettim.
Hepsi bu kadar hem bayat ekmeklerde ziyan olmamış oluyor.
Afiyet olsun.

26 yorum:

  1. Canım benim Yeşim'ciğimin her tari
    fi son derece güvenilir.Ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Eylem çok güzel bir tarif. Ellerine sağlık. En çok sevdiğim şeyde elimizdeki atmadan değerlendirerek yapabileceğimiz yemekler. İyi haftalar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. inanilmaz super bir fikir! harika olmus.

    YanıtlaSil
  4. Canım ya hatrika bittim:) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Gercekten cok iyi fikir,elinize saglık

    YanıtlaSil
  6. çok iyi bi fikir bu :) en kısa zamanda uygulamaya geçirmeli... teşekkürler eylem.

    YanıtlaSil
  7. süper fikir,
    ellerine kollarına sağlık şekercim
    nefis olmuştur eminim
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. Gercekten cok iuyi bir fikir ve üstelik cok pratik bir tarif...

    Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  9. aaa aaaa çok güzel bir fikir.ellerine sağlık gerçekten süper olmuş.

    YanıtlaSil
  10. CANIM ELELRİNE SAĞLIK BENDE EKMEKLERİN ÇÖPE ATILMASINA KARŞIYIM MUTLAKA DEĞERLENDİRİRİM. FIRINDA KIZARTIRIM YUMURTA İLE YAPARIM UFALAR KÖFTEYE KATARIM YANİ NİMETİN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM .
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. böyle fikirlere ne çok ihtiyaç var..
    keşke tüm bloglar görse.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir fikir!teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  13. Bende bu şekilde değerlendiriyorum canım ekmeklerimi...
    Ispanaklı patatesli gözlemelerde nefis oluyor:))

    Ellerine sağlkık canım

    YanıtlaSil
  14. Çok iyi bir fikir hayatım.Ben de çok fazla ekmek bayatlıyordu.Bunu hemen deneyeceğim.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Hakikaten harika bir fikir.Ben de çok fazla ekmek bayatlıyor.Bunu deneyeceğim.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. canım ilk kez böyle bir tarif gördüm,değişik bir şey.ama tadının güzel olduğuna eminim.....

    YanıtlaSil
  17. süper bir fikir ilk kez duydum dogrusu bayat ekmekleri degerlendirmek icinde harika
    ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  18. enteresan....denemek lazım...nefis görünüyor....hiç aklıma gelmezdi...

    ellerine sağlık..yeşimciminde tarifine:)

    YanıtlaSil
  19. EYLEMCİM ELLERİNE SAĞLIK.DOĞRUSU BEN İLK KEZ DUYDU.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  20. Çok harika bir lezzet diyebilirim.

    YanıtlaSil
  21. resmen ağzım açık okudum,hiç aklıma gelmezdi.. harika fikir..

    YanıtlaSil
  22. Süper bir değerlendirme fikri olmuş.Tadıda nefis olmalı.Sanki lavaş ve bazlama arası bir tadı var gibi duruyor.Eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  23. hem leziz hemde çok güzel olmuş...ekmeklerde değerlenmiş...ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  24. Bu tarif tam benlik..Bayat ekmek tariflerime nede yakışır..
    Böyle herkesler görmeli ne nasıl değerleniryor..Kumaştan ondan bundan geri dönüşümler yapılıyor ama sebze,meyvelerden helede nimetten faydalanmak değerlendirmek herkesin harcı değil...Hiç bir zaman özel malzeme alıpta yemek vs yapmadım..Rasgele alırım bakarım neyim var onla yaparım..Çekmecede dökülmüş araya sıkışmış bir havucu bile atamam...Daha önce bayat ekmeklerden galeta unu gibi yada robotta çekip una ekleyerek uydurmalar yaptım..Bu şekilde hiç yapmadım aklıma gelmedi demekki..Özellikle ekmeğe sagı nimete hürmet gerek..Nunu'cumun dediği gibi keşke bütün bloglar görse..Tebrik ederim hepimize örnek olsun..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.