İç Malzemesi:
- 1 su bardagı pirinç
- 100-150 gr kadar kıyma
- 1 adet kuru sogan
- 1'er tatlı kaşıgı tuz,karabiber,safran(safran bende yoktu kullanmadım)
- 1,5 su bardagı kaynar su
- Sıvıyag(kızartmak için)
- 3-4 su bardagı Sinangil böreklik un
- 1 paket Sinangil kuru maya
- bir çay kaşıgının ucuyla karbonat
- tuz ve su
- hamuru açmak için un
Hamuru için bütün malzemeleri çukurca bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp un serperek merdaneyle fincan tabagı büyüklügünde açıyoruz.Çok kalın olmayacak.Açılan hamurun yarısına içten koyup diger yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını iyice yapıştırıyoruz ki pişerken açılmasın.Ve son olarak kızgın sıvıyagda böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiye olsun.
Merhaba. Denemeyi çok istediğim tariflerden biri. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilHEMEN DENEYECEĞİM NEFİS GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilCanım öncelikle sayfan harika olmuş
YanıtlaSilEdacığımın elleri değmiş.
Börekte süper ellerine sağlık öpüyo
rum canım...
Denemek istiyorum ins.tuttururum
YanıtlaSilÇok leziz çok.. kapalı pide derler bizde de.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilEm,nim çok lzeetlidir....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Eylemciğim çok güzel görünüyor denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım pirinci böreklerde kullanmayı sadece kastamonu bölgesine has olduğunu
YanıtlaSilbiliyordum.bizim yöresel böreklerimiz genellikle pirinçlidir
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar buradan.sizi izlemeye devam ediyorum.sevgiler.
CANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR .İLGİNÇ GELDİÇ
YanıtlaSilSEVGİLER
Günaydın Eylem. Ellerine sağlık. Hamur işlerine bayılırım zaten. Afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilyöresel yemekleri her zaman çok severim bu da çok güzel görünüyor kesinlikle denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilEylemcim bende aslının sayesinde tanıdım iyiki tanımışım canım..Ellerine sağlık canım..çok hoş görünüyor:)mutlu kal:)
YanıtlaSilPek bir lezzetli görünüyor, ellerine sağlık....
YanıtlaSilellerine saglik enfes bir yöresel lezzet olmus sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik ve lezzetli görünüyor..Zaten tüm yöre yemekleri lezzetli değil midir??Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBloguma senin için kullandığım aromaları ekledim..Bakarsan sevinirim..
Sevgiler..
Sevgili Eylem,
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif, nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Ben semirsek tarifini yemek dergilerinde çok gördüm ama henüz deneme ve yeme aşamasına geçemedim : )
semirsek muhteşem bir tattır denemenizi tavsiye ederim
YanıtlaSil