13 Kasım 2009 Cuma

PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI


Bu tarifi Bisküvili pastalar etkinligini düzenleyen Aslı arkadaşımıza göndermek istiyorum.Etimeginde bir tür bisküvi oldugunu düşünerek tabii ki.
Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardagı toz şeker
  • 2 su bardagı su
Muhallebisi için:
  • 1/2 paket eritilmiş margarin
  • 3 kahve fincanı sinangil un
  • 1 kg.süt
  • 8 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 paket sinangil vanilya
Portakal sosu için:
  • 1 su bardagı portakal suyu
  • 1 su bardagı su
  • 2 yemek kaşıgı bugday nişastası
  • 7 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 portakal kabugu rendesi
Etimekleri bir borcama sıralı bir şekilde diziyoruz.Toz şekeri bir tencereye alıyoruz ve kısık ateşte su koymadan eritiyoruz.Eriyen şeker iyice karamelize olunca üzerine suyu ilave edip şekerin çözülmesini bekliyoruz.Ve bu karşımla borcama dizdigimiz etimekleri ıslatıyoruz.Muhallebisiiçin yarım paket margarini bir tencerede eritiyoruz.Üzerine unu ekleyip kavuruyoruz.Sütünü ve şekerini ekliyip pişirmeye devam ediyoruz.Muhallebi kıvamına gelince 10-15 dakika mikserle çırpıp vanilyasını ekliyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Soguyan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayıyoruz.Bu arada Portakal sosunu hazırlıyoruz.Portakalkabugu rendesi hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz.Koyulaşınca içine portakal kabugu rendesini ekliyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Soguyan Portakal sosunu da muhallebinin üstüne döküyoruz.Ve buz dolabına koyuyoruz.İyice soguduktan sonra servise hazır demektir.
Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. Mmmmmmm enfes görünüyor ellerine sağlık tatlım tabağı aldım kaçıyorum öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Eylem çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. CANIM ÖZÜR DİLERİM YANLIŞLIKLA YORUMUNU SİLDİM ETMEK TATLISINI ÇOK SEVERİM PORTAKALLISINI HİÇ YEMEDİM ELLERİNE SAGLIK

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım,
    Bu portakallı tariflere bayılıyorum.
    Mis gibi kokusu ve tadı harika oluyor.
    Beyaz muhallebinin üzerinde rengi ne kadar güzel görünmüş.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Portakal sosu çok yakışmış, ellerine sağlık, harika görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir tatlı. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. :))
    Canım ellerine sağlık daha önce sayfamda bir çok kez belirttim portakal benim en sevdiğim meyve ve tatılarda pastalarada çok yakışıyor ellerine sağlık canım...

    Katılım için tşkr ediyorum :)
    Yine beklerim

    YanıtlaSil
  8. eylemcim samimiyim deneyeceğim.çok hoşuma gitti.ellerine ssğlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik nefis gorunuyor...

    YanıtlaSil
  10. Portakal sos yazisini gorunce hemen bi goz atmak istedim:) nefis gorunuyor ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerıne sağlık ama bu görüntüden sonra nasıl durulur bilmem ki:)))Muhteşem görünüyor.Güzel bir haftasonu dılıyorum sevgıler...

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor:) mutlu kal

    YanıtlaSil
  13. selam ..güzel bir hafta sonu diliyorum herşey gönlünce olsun ...

    YanıtlaSil
  14. cheesecake gibi ve daha kolay Eyloş süpersin bacım ya bitiyorum şipşak tariflere mucx

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. etimek tatlısını hiç yemedim ve denemedim,çok istiyorum ama :) ellerine sağlık...,

    mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  17. portakalın herşeyine bayılırım mükemmel görünüyor...

    YanıtlaSil
  18. EYLEM'CİM AZ EVVEL SUSAMÇÖREKOTUNDA GÖRDÜM SENİDE..BİR BAKAYIM DEMİŞTİM PORTAKALLI TATLIYLA KARŞILAŞTIM..GÖRÜNÜŞ SÜPER TAT ZATEN HAYALİ BİLE GÜZEL LEZİZDİR EMİNİM..
    ELİNE SAĞLIK CANIM..
    O BOLU'DA YEDİĞİN MANTARLAR KANLICA MANTARI OLUYOR..KIRMIZI MÜBAREK ET GİBİDİR LEZİZDİR HARİKADIR..OYY AĞZIMI SULANDIRDIN KÜLTÜR MANTARINI KARANLIKTA YETİŞTİRİYORLAR MUTLAKA GÜBRELİYOLARDIR..AMA KANLICA MANTARI ÇAM MANTARIDIR YAĞMUR YAĞDIKTAN SONRA ÇIKAR YE YEDİĞİN KADAR..BU KADAR YAZDIKTAN SONRA BEN BOLU'YA IŞINLAYIM EN İYİSİ:))

    YanıtlaSil
  19. BU GÜNLERDE C VİTAMİNLİ TARİFLEE İHTİYACIM VAR SAĞOL

    YanıtlaSil
  20. çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar...
    Etkinlikte beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum...
    Sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel görünüyor özelliklede portakal sosun rengi..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  24. Portakal sosuna bayıldım resmen..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.