8 Kasım 2009 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Uzun zamandır kek tarifi vermedigimi farkettim.Hazır Sinangil unlarım gelmişken bol bol kek yapmaya karar verdim.Ve bu hindistan cevizli kekde bunlardan ilki.İşte tarif:
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardagı toz şeker
  • yarım su bardagı yogurt
  • 1 su bardagı hindistan cevizi
  • 1 su bardagı Sinangil Tropik Aromalı Hindistan Cevizli kek unu(kabartma tozu içinde oldugu için kabartma tozu kullanmadım.)
  • yarım su bardagı nişasta
  • 1 yemek kaşıgı limon suyu
  • 1 paket sinangil vanilya
Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Sonra diger malzemeleri karıştırın.Bu arada Sinangil Tropik aromalı kek ununun içinde kabartma tozu oldugu için ve kabartma tozu eklemedim.Eger sizde bu unu kullanırsanız kabartma tozu eklemeye ihtiyacınız olmayacak.Karıştırdıgınız bütün malzemeleri yaglanmış kek kalıbına dökün.Ve önceden 175C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Canım son günlerde keklere fena takmış durumundayım uanda fırında yine kek pişiyor:))
    Ellerine sağlık bunu da denemk isterim...

    Mutlu haftalar!!!

    YanıtlaSil
  2. Eylem,kokusu buralara geldi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş,ellerine sağlık... afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler canım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Kek insana bağımlılık yapıyo. Nefis bir kek olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Hindistan cevizli herşeyi çok severim. Sinangil unlarını denemek için ben de hindistancevizli kek yapmayı planlıyordum. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. enfes olmus ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok nefis görünüyor kekin Eylem'ciğim..Sinangil'in bu ununu denemedim henüz..En kısa zamanda bende hemen deneyeceğim..

    Ayrıca teşekkürler..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.