7 Ekim 2009 Çarşamba

PATATESLİ MANTI

Bir çerkez yemegiymiş aslında patatesli mantı ve asıl adı da Hıngelmiş.Ben tabiiki hamur açma özürlü oldugum için bu yemegin hakkını vererek yapamadıgımı düşünüyorum.Ama yine de bizimkiler ve bende zevkle yedik.Sizler eminim benden daha güzel yaparsınız.Aslında üstüne koydugum sosla da çekecektim fotografını ama unuttum açıkçası,acaba dagılırmı endişesi taşıdıgım için.Ama korktugum gibi olmadı.
Hamuru için gerekli Malzemeler:
  • 2,5 su bardagına yakın un(isterseniz unun hepsini birden koymayın ki kıvamını ayarlayabilesiniz)
  • su
  • tuz
  • 1 adet yumurta
İçi için gerekli Malzemeler:
  • 3 adet patates(haşlayın ve ezin)
  • 1 adet kuru sogan(rendeleyin)
  • tuz,kırmızı toz biber
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve katıca bir hamur hazırlayın.Ve bezelere ayırın unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.Sonra çay bardagı agzı ile kesip daireler elde edelim.Ayrı bir yerde haşlanmış ve ezilmiş patateslerin içine rendelenmiş soganı ve baharatlarını atarak karıştıralım.Ve daire şeklinde kestigimiz hamurun içine patatesli karışımdan koyarak kapatalım.Hamurun agzını iyice kapatın ki patatesler haşlanırken çıkmasın.Kaynayan tuzlu suda mantımızı haşlayalım.Pişen mantıları süzmeden önce 1 kase suyundan ayıralım.Ve içine 2 diş dövülmüş sarmısak karıştıralım.Sonra mantıları süzüyoruz.Üstüne hazırladıgımız sarmısaklı sosu döküyoruz.Kırmızı biberli yag yapıp istenirse yogurtla birlikte üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.

18 yorum:

  1. Nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ben duymuştum bunu hiç denememiştim,tarif verdiğiniz iyi oldu denencekler arasında kayıtlı olmuş oldu.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. eylemciğim ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık eylemcim patateslisine de cok sever ve tüketirim....

    YanıtlaSil
  5. Aynı dertten bende de var doğru düzgün açtığım hamurun büyüklüğü pasta tabağını geçemiyor sonra iş cıvıyor :) Ellerine sağlık nefis görünüyor, patatesli de daha doyurucu olur hem de ekonomik. Ama ilk defa yumurtasız mantı hamuru duydum haşlarken dağılmadı mı ?

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık patates herşeye yakışıyor.eminim bu hıngelmişe de çok yakışmıştır.

    YanıtlaSil
  7. bende otantik diye bi restoran var orda yerim hıngal diye yazar menüde harika bi tat ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık gayette güzel yapmışon bence:)

    YanıtlaSil
  9. cnm...ellerine sağlık.bir kayserili olarak bende çok sık yaparım çok da lezzetli olur.şkil olarak farklı sadece...afiyet bal şeker olsun

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  10. aaaayyy çok güzel görünüyo yaaa.. yapmalıyım bunu.hamur işi yememeliyim artık , yemek istiyorum amaa :)

    YanıtlaSil
  11. Patatesli hiç denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Hıngele bayılırım. Sende çok güzel yapmışsın. Hiç hakkını veremedim diye düşünme. Herkez farklı kapatır. Ne olucak yani. Tadı da eminim harikadır.
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Eylem'cim. Ben hıngeli çok severim hatta bugün anneme gittiğimde yicem. Ben yokken yapıp yemişler bana da ayırmışlar. Imm akşam yemek için sabırsızlanıyorum :) Ellerine sağlık. Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  14. Benim de yapmak istediğim bir yemek. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. ismini cok duydum ama denemek nasip olmadi ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR KESİN,ÇOK DA SEVERİM..
    ELLERİNE SAĞLIK CNM..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  17. Eylem'cim canım gayet güzel görünüyor..Valla tektek bravo nasılda başa çıktın..Sen devam et yapmaya.Yıllar oldu mantı vs gibi hamur açmayalı..veletlerin biri sağımda biride solumda olur hep habire hamur mıncıklar:))))
    ama hazıra konarım hemen:))
    eline sağlık canım görüşürüz yine..ziyaretlerin için çok tşk ederim..biliyorum arayı açıyorum ama anca zaman bulabiliyorum..hoşçakal canım..

    YanıtlaSil
  18. mrb mantıya yumurta koymayı unuttum sizce nasıl olur?

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.