Bir çerkez yemegiymiş aslında patatesli mantı ve asıl adı da Hıngelmiş.Ben tabiiki hamur açma özürlü oldugum için bu yemegin hakkını vererek yapamadıgımı düşünüyorum.Ama yine de bizimkiler ve bende zevkle yedik.Sizler eminim benden daha güzel yaparsınız.Aslında üstüne koydugum sosla da çekecektim fotografını ama unuttum açıkçası,acaba dagılırmı endişesi taşıdıgım için.Ama korktugum gibi olmadı.
Hamuru için gerekli Malzemeler:
- 2,5 su bardagına yakın un(isterseniz unun hepsini birden koymayın ki kıvamını ayarlayabilesiniz)
- su
- tuz
- 1 adet yumurta
İçi için gerekli Malzemeler:
- 3 adet patates(haşlayın ve ezin)
- 1 adet kuru sogan(rendeleyin)
- tuz,kırmızı toz biber
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve katıca bir hamur hazırlayın.Ve bezelere ayırın unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.Sonra çay bardagı agzı ile kesip daireler elde edelim.Ayrı bir yerde haşlanmış ve ezilmiş patateslerin içine rendelenmiş soganı ve baharatlarını atarak karıştıralım.Ve daire şeklinde kestigimiz hamurun içine patatesli karışımdan koyarak kapatalım.Hamurun agzını iyice kapatın ki patatesler haşlanırken çıkmasın.Kaynayan tuzlu suda mantımızı haşlayalım.Pişen mantıları süzmeden önce 1 kase suyundan ayıralım.Ve içine 2 diş dövülmüş sarmısak karıştıralım.Sonra mantıları süzüyoruz.Üstüne hazırladıgımız sarmısaklı sosu döküyoruz.Kırmızı biberli yag yapıp istenirse yogurtla birlikte üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Nefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilben duymuştum bunu hiç denememiştim,tarif verdiğiniz iyi oldu denencekler arasında kayıtlı olmuş oldu.ellerinize sağlık
YanıtlaSileylemciğim ellerine sağlık.....
YanıtlaSilellerine sağlık eylemcim patateslisine de cok sever ve tüketirim....
YanıtlaSilAynı dertten bende de var doğru düzgün açtığım hamurun büyüklüğü pasta tabağını geçemiyor sonra iş cıvıyor :) Ellerine sağlık nefis görünüyor, patatesli de daha doyurucu olur hem de ekonomik. Ama ilk defa yumurtasız mantı hamuru duydum haşlarken dağılmadı mı ?
YanıtlaSilellerine sağlık patates herşeye yakışıyor.eminim bu hıngelmişe de çok yakışmıştır.
YanıtlaSilbende otantik diye bi restoran var orda yerim hıngal diye yazar menüde harika bi tat ellerine kollarına sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık gayette güzel yapmışon bence:)
YanıtlaSilcnm...ellerine sağlık.bir kayserili olarak bende çok sık yaparım çok da lezzetli olur.şkil olarak farklı sadece...afiyet bal şeker olsun
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
aaaayyy çok güzel görünüyo yaaa.. yapmalıyım bunu.hamur işi yememeliyim artık , yemek istiyorum amaa :)
YanıtlaSilPatatesli hiç denemedim ama güzel olacağını düşünüyorum.
YanıtlaSilSevgiler...
Hıngele bayılırım. Sende çok güzel yapmışsın. Hiç hakkını veremedim diye düşünme. Herkez farklı kapatır. Ne olucak yani. Tadı da eminim harikadır.
YanıtlaSilsevgiler canım.
Merhaba Eylem'cim. Ben hıngeli çok severim hatta bugün anneme gittiğimde yicem. Ben yokken yapıp yemişler bana da ayırmışlar. Imm akşam yemek için sabırsızlanıyorum :) Ellerine sağlık. Görüşmek üzere...
YanıtlaSilBenim de yapmak istediğim bir yemek. Ellerine sağlık
YanıtlaSilismini cok duydum ama denemek nasip olmadi ellerine saglik canim sevgiler
YanıtlaSilÇOK GÜZEL OLMUŞTUR KESİN,ÇOK DA SEVERİM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CNM..SEVGİLER..
Eylem'cim canım gayet güzel görünüyor..Valla tektek bravo nasılda başa çıktın..Sen devam et yapmaya.Yıllar oldu mantı vs gibi hamur açmayalı..veletlerin biri sağımda biride solumda olur hep habire hamur mıncıklar:))))
YanıtlaSilama hazıra konarım hemen:))
eline sağlık canım görüşürüz yine..ziyaretlerin için çok tşk ederim..biliyorum arayı açıyorum ama anca zaman bulabiliyorum..hoşçakal canım..
mrb mantıya yumurta koymayı unuttum sizce nasıl olur?
YanıtlaSil