16 Ekim 2009 Cuma

KÖFTE ÇELİGİ(KAYSERİ)

Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinligi 45.hafta etkinligine göndermek istiyorum. Kayseriye gittigimde ablam yapmıştı bu köfteyi bize.Beş çayında çok güzel gitmişti.Eve gelince bende denedim ama biraz az yogurmuşum bulgurlar diri kaldı.İşte bir işin acemisi olunca böyle oluyor.Bir daha ki sefere ya daha fazla yoguracagım yada bulguru az suyla ıslatacagım.Çok pratik bir tarif.Yemesi de bir o kadar lezzetli Kayseri yöresine ait bu köfteyi.Ablam tabii ki göz kararı yaptıgı için ben miktarları almayı unutmuşum internetten takviye almak zorunda kaldım.
Malzemeler:

  • 1 çay fincanı ince bulgur
  • 1 çay fincanı kalın bulgur
  • 1 çay fincanı kıyma
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet yumurta
  • tuz,pul biber,karabiber,kuru nane,kekik,kimyon
Soganı rendeleyin ve diger tüm malzemelerle karıştırıp iyice yogurun baya bir yogurun ki bulgurun diriligi iyice gitsin.(benim düştügüm hataya düşüp az yogurmayın.Yada bulguru az ılık suyla ıslatıp öyle yogurun).İyice yogrulmuş köfteye şekil verin ve tost makinesinin düşük ayarında yavaş yavaş pişirn.Yada az yaglı tava da altı çok kısık olarak pişirin arkalı önlü.Hepsi bu kadar.
Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ENFES OLMUŞ DEĞİŞİK BİR LEZZET İYİ HAFTASONLARI

    YanıtlaSil
  2. BENDE BAYILIRIM BU TARİFE BİZDE KÖFTE ÇÖREĞİ DİYORUZ.
    BLOGUMA BEKLERIM

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor,ellerine sağlık hayatım.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK FARKLI GÜZEL BİR LEZZET OLMUŞ AMA BEN EN ÇOK SOSLU HAMSİYE BAYILDIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.. EMEĞİNE SAĞLIK CANIM...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok degişik bir köfte hem çocuklar için faydalı ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Gayet güzel olmuş canım ellerine sağlık bizim vazgeçilmezimiz:)))

    YanıtlaSil
  7. utanarak yazıyorum kayseriliyim ve tarifi bilmiyorum hiçte yemedim allah allah ama hemen yapacagım ay kimse okumasın ne ayıp ama itiraf etmekistedim

    YanıtlaSil
  8. benim çok sevdiğim lezzettir bu anne annem odun sobasının üzerinde yapardı.nasıl yerdik çocukken ahhh ahh .ellerine sağlık eylemciğim.

    YanıtlaSil
  9. canım çok güzel bende bugün gece 12 de kayseri gezisine gidiyorum.ablana gitsem bizede yapar mı acaba harıka görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. bende çok severim bu tarifi bizde buna köfet giliği deriz.senin yaptığnda nefis gözüküyo afiyet olsun sevgiyle sevdiklerinle kal

    YanıtlaSil
  11. resimi göremedim ama bulgurluysa kesin güzeldir..ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  12. Aaa adı da ne ilginç ilk defa duydum canım, YAHYALI'dan bir arkadaşım var yapar arada ama bunu yapmadı demek isteyelim bakalım pişirsin bize de :)

    YanıtlaSil
  13. CANIM MİMLENDİN GELİP ALIRMISIN

    YanıtlaSil
  14. pişiriliş aşaması çok ilginç eylemcim..lezzet kayseriden olunca böyle oluyor demekki..sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik bende çok severim bu tarifi..
    Annem çok yapar, köfte çöregi olarak geçer bizde..
    Kizartmasida çok nefis olur, yaninda sarimsakli yogurt ile..

    YanıtlaSil
  16. Etkinliğe katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
    yemekdefterim.blogcu

    YanıtlaSil
  17. değişik bir köfteymiş ..bende deneyeyim ..

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir köfte eline sağlık eylem ciğim,güzel yorumuna tşkler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Çok severim bu köfteyi,bizim tarifte yumurta yoktu sanırım.. nerden aklıma soktun şimdi :)) ellerine sağlık...

    mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  20. komşularım kayserili,
    çok şanslıyımki, bu güzellikleri tek tek tatmışımdır..
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Amanın ne güzel görünüyor bu köfteler Eylemciğim..Kısırın kıymalısı gibi olmuş..Pirinçli bulgurlu köfteyi kuru yada sulu bilirim ama böyle yoğrulupta tavada yada tostta hiç kızarmış aklıma gelmedi..Demek her yörede başka güzellikler var...
    Eline sağlık canım her deneme bir dahakine pratiklik kazandırır bencede..Afiyetler şekerler olsun..

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık Eylem. Değişik bir köfte olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık arkadaşım. Annemde yapmıştı bu şeiklde çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun. Hayırlı haftalar...

    YanıtlaSil
  24. bende yukardaki hemşehrimin dediği gibi aynen ne duydum ne tattım anneme söyledim sen biliyormusun dedim duymadım dedi. bizde bulgurla yapılan kurşun aşı diye o var onu yaparız.kısa zamanda denicem çok güzele benziyor.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.