13 Ekim 2009 Salı

FIRINDA SOSLU HAMSİ


YE#50 ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA etkinligini ev sahibi chaplincafe blogunun sahibi olan Burcu'ya göndermek istiyorum.
Benim balıkla pek aram iyi olmadıgı için sitemde pek tarif yayınlayamamıştım.Ama bu hiç balık yapmıyoruz ve yemiyoruz anlamına gelmesin.Efe olduktan sonra daha çok balık tüketir olduk balıgı sevsin diye o da çok şükür bana degilde babasına çekmiş ve balıgı seviyor.Bu benim sık sık yaptıgım bir hamsi çeşididir.Yine Kayınvalidemin tarifi tabii ki bu.Hamsiyi fırında yapmak daha güzel oluyor hem yag çekmiyor hem de suyuna da ekmek bandırıp yiyebiliyorsunuz.
Malzemeler:

  • 1 kg. hamsi
  • 2 adet kuru sogan
  • maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşıgı biber salçası
  • 5-6 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
  • tuz
Temizlenmiş hamsi az sıvıyagla yaglanmış tepsiye iç tarafları tepsiye gelecek ve açık olacak şekilde dizilir. ve tuz atılır.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşıgı biber salçası su ilavesi ile ezilir.(çok su koymayın)içine dövülmüş sarımsak,limon suyu,tuz ve yıkandıktan sonra küçük dogranmış maydanoz ilave ile karıştırılmaya devam edilir.Ve bu hazırlanan sos hamsilerin üstüne dökülür.En üstede halka dogranmış sogan eklenir ve 200C fırına verilir.İyice pişince çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

23 yorum:

  1. canım ellerine sağlık.. çok nefis görünüyor..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerine sağlık. Hamsi kebabı olmuş bu tam bizim damak tadımıza uygun sarımsaklı, salçalı... Hem hamsiler kurumaz da böyle ohhh miss gibi canım çekti :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Bizim evdede çok tüketilir. Ama genelde herkes kızatmasını sever. Soslu hiç denemedim.

    YanıtlaSil
  4. Soslu olarak hiç hamsi yememiştim Eylem..Bu şekli çok değişik geldi bana canım..Ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok farklı olmuş. Eşim balığı çok seviyor. Ahh birde kokusu olmasa :( Bir dahakine böyle yapacağım Eylemcim.

    YanıtlaSil
  6. Bir karadenizli olarak hamsinin her türlüsünü severim.Fırında soslu hamside muhteşem görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık hamsi mevsimi geldimi bizim evde çok yapılır.Yemeğin harika görünüyor afiyet şeker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. bende bu tarifi güveçte yapıyorum çok güzel görünüyor ellerine saglık

    YanıtlaSil
  9. balık yemem sevmem ölsem aklıma gelmez ama şifa niyetine hamsı yerim ada iyice kızaracak. güzel görünüyor ellerine saglık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. bayılırım ben balığa çoçuklar olduktan sonra zaten daha çok faydalı şeyler tüketiyoruz

    YanıtlaSil
  11. Bende her hafta sonu mutlaka yaparım,hatta haftada iki kez bile pişiririm.. ama şu kokusu gerçekten evden çıkmak bilmiyor.. mutfakta işim bitince mutlaka sirkeli su filan kaynatırım ki o baskın kokusunu alsın diye :))

    hamsi nefis,ellerine sağlık...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. CANIM TAPLO GİBİ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  13. bizim evin kesinlikle vazgeçilmezidir ellerine sağlık canım bende eşimde çok severşz..
    Bu şekilde ilk defa görüyorum...

    YanıtlaSil
  14. en cok sevdigimdir hamsiiiiii baliklar arasinda.. afiyetle kalin ins. medinem

    YanıtlaSil
  15. Çocuk için nasılda yenir oldu değil mi, sağlık herşey bol bol fosfor alması lazım tabii, ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım.soslusunu hiç denememiştik ama eminim nefistir tadı.

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık ben malesef hiç yiyemiyorum balık ama yağıza aklıma geldikçe yapmaya çalışıyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Eylem,
    Ne yazık ki bende balık sevmem.
    Ama Maşallah sen çocuğun için yemeğe razı oluyorsun.
    Bizde eşim balığı çok sever bende onun için, birde sayfamda balık tarifi yayınlamak için balık pişiriyorum.
    Ocakta kızartmaktansa böyle fırında pişirmeyi tercih ederim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Eline sağlık ne güzel olmuştur kimbilir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Olá amiga!
    Passei para rever seu cantinho e as novidades...
    Seu trabalho está cada vez mais lindo... nutritivo e delicioso!
    Espero você em:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  21. Fırında hamsiye bayılıyorum ve aynı usûl yapıyoruz canım,ellerine sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık balık sever olarak bu tarifi en kısa zamanda denicem.

    YanıtlaSil
  23. soslusunu hiç tadmadım, lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.