YE#50 ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA etkinligini ev sahibi chaplincafe blogunun sahibi olan Burcu'ya göndermek istiyorum.
Benim balıkla pek aram iyi olmadıgı için sitemde pek tarif yayınlayamamıştım.Ama bu hiç balık yapmıyoruz ve yemiyoruz anlamına gelmesin.Efe olduktan sonra daha çok balık tüketir olduk balıgı sevsin diye o da çok şükür bana degilde babasına çekmiş ve balıgı seviyor.Bu benim sık sık yaptıgım bir hamsi çeşididir.Yine Kayınvalidemin tarifi tabii ki bu.Hamsiyi fırında yapmak daha güzel oluyor hem yag çekmiyor hem de suyuna da ekmek bandırıp yiyebiliyorsunuz.
Malzemeler:
- 1 kg. hamsi
- 2 adet kuru sogan
- maydanoz
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşıgı biber salçası
- 5-6 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
- tuz
Afiyet olsun.
canım ellerine sağlık.. çok nefis görünüyor..
YanıtlaSilsevgilerimle...
Nefis görünüyor ellerine sağlık. Hamsi kebabı olmuş bu tam bizim damak tadımıza uygun sarımsaklı, salçalı... Hem hamsiler kurumaz da böyle ohhh miss gibi canım çekti :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bizim evdede çok tüketilir. Ama genelde herkes kızatmasını sever. Soslu hiç denemedim.
YanıtlaSilSoslu olarak hiç hamsi yememiştim Eylem..Bu şekli çok değişik geldi bana canım..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Çok farklı olmuş. Eşim balığı çok seviyor. Ahh birde kokusu olmasa :( Bir dahakine böyle yapacağım Eylemcim.
YanıtlaSilBir karadenizli olarak hamsinin her türlüsünü severim.Fırında soslu hamside muhteşem görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık hamsi mevsimi geldimi bizim evde çok yapılır.Yemeğin harika görünüyor afiyet şeker olsun sevgiler...
YanıtlaSilbende bu tarifi güveçte yapıyorum çok güzel görünüyor ellerine saglık
YanıtlaSilbalık yemem sevmem ölsem aklıma gelmez ama şifa niyetine hamsı yerim ada iyice kızaracak. güzel görünüyor ellerine saglık sevgiler..
YanıtlaSilbayılırım ben balığa çoçuklar olduktan sonra zaten daha çok faydalı şeyler tüketiyoruz
YanıtlaSilBende her hafta sonu mutlaka yaparım,hatta haftada iki kez bile pişiririm.. ama şu kokusu gerçekten evden çıkmak bilmiyor.. mutfakta işim bitince mutlaka sirkeli su filan kaynatırım ki o baskın kokusunu alsın diye :))
YanıtlaSilhamsi nefis,ellerine sağlık...
sevgiler..
CANIM TAPLO GİBİ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilbizim evin kesinlikle vazgeçilmezidir ellerine sağlık canım bende eşimde çok severşz..
YanıtlaSilBu şekilde ilk defa görüyorum...
en cok sevdigimdir hamsiiiiii baliklar arasinda.. afiyetle kalin ins. medinem
YanıtlaSilÇocuk için nasılda yenir oldu değil mi, sağlık herşey bol bol fosfor alması lazım tabii, ellerinize sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım.soslusunu hiç denememiştik ama eminim nefistir tadı.
YanıtlaSilellerine sağlık ben malesef hiç yiyemiyorum balık ama yağıza aklıma geldikçe yapmaya çalışıyorum sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Eylem,
YanıtlaSilNe yazık ki bende balık sevmem.
Ama Maşallah sen çocuğun için yemeğe razı oluyorsun.
Bizde eşim balığı çok sever bende onun için, birde sayfamda balık tarifi yayınlamak için balık pişiriyorum.
Ocakta kızartmaktansa böyle fırında pişirmeyi tercih ederim.
Ellerine sağlık.
Eline sağlık ne güzel olmuştur kimbilir.
YanıtlaSilSevgiler...
Olá amiga!
YanıtlaSilPassei para rever seu cantinho e as novidades...
Seu trabalho está cada vez mais lindo... nutritivo e delicioso!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Fırında hamsiye bayılıyorum ve aynı usûl yapıyoruz canım,ellerine sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine sağlık balık sever olarak bu tarifi en kısa zamanda denicem.
YanıtlaSilsoslusunu hiç tadmadım, lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSil