FIRINDA SOSLU BİFTEK
Et bizim evin erkekleri tarafından en çok sevilen yemek çeşididir.Bu biftek tarifi de benim en sık yaptıgım yemektir.Sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 3-4 adet biftek(aslında biftek sayısını ailedeki kişi sayısına göre ayarlamak gerekir)
- 5-6 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- 1-2 adet küçük sogan
- 4-5 diş soyulmuş ve küçük dogranmış sarımsak
- tuz,kekik,kırmızıbiber,karabiber
- 1 çay kaşıgı biber salçası
- maydanoz
- sıvıyag
- kaşar(istenirse konulmayabilir)
Çok olmamak şartıyla sıvıyagı tavaya alıyoruz.Biftekleri tavaya koyup arkalı önlü kızartıyoruz.Biftekleri kızartırken eger tavanız büyükse yanına biberleri ve soganıda koyun ki etin suyu ile güzel bir tat alıyorlar.Ama eger tava büyük degilse biftekleri çıkardıktan sonra biberi ve soganı aynı yagda kızartın.Pişen biftekleri borcama alıyoruz.Yanına kızarttıgımız biber ve soganı da koyuyoruz.En son domatesleri rendeleyin ve tavaya alın(tavada yağ bittiyse ekleyebilirsiniz.fazlaysa yağını boşaltın)sarımsakları,baharatlarını,salçayı ve maydanozu ekliyoruz.Domates sulu değilse çok az su koyabilirsiniz.Domatesleri de diğerlerinin üzerine ekleyip ağzı kapalı bir tavada bir taşım kaynatıyoruz.Ve bu sosu bifteklerin üstüne döküyoruz.En son olarak da kaşar rendesi serpip önceden 180C ısıtılmış fırında kurutmadan pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Ben pek sevmesemde çocuklar için harika bir yemek.. çok leziz.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Eylem'cim ellerine sağlık. Nefis görünüyor...
YanıtlaSileylemcim harika bir lezzet.ellerine sağlık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.ETLİ YEMEKLERDE TADI TUTTURMKA ÖNEMLİ.GÖRÜNTÜ GÜZEL TADIDA GÜZELDİR ŞİMDİ .:)
YanıtlaSilMIMMM
ay beni ye dio iştah açıcı bunlarr nefiss göz hakkı azcık tadsam:))
YanıtlaSilEylencim biftek çok lezzetli görünüyor. Karnım tok olmasına rağmen olsa da yesem dedi valla. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık eylemciğim....
YanıtlaSilkuzenimşin adıda eylem...birden senin bloğunu görünce aklıma geldi...şimdi diyarbakırda...
YanıtlaSiletttttttttt....bizde hiç hayır denmez...ellerine sağlık...kolaylıklar diliyorum....
sanırım erkekler bir et obur.
YanıtlaSilellerine sağlık
Sevgili Eylem,
YanıtlaSilEte kim hayır diyebilir.
Ben balık yiyemem ama tam bir et severim.
Eşimde balık sevdiği gibi eti de çok sever 2-3 gün sebze yapayım hemen "ne zamandır et pişirmiyorsun" der.
Senin tarifinde nefis olmuş, ellerine sağlık canım.
Ellerine sağlık nefis bir görüntüsü var. Bizdede tam tersi ana oğul biz etçiyiz.Babamızda pek aramaz et ama olursa hayır demez.
YanıtlaSilcanımcım nefis görünüyor,eşimde çoook sever.ellerine kollarına sağlık
YanıtlaSilçook öptümmm
canım ben yokken yıne döktürmüşsün ellerine saglık sevgiler...
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK..NASILDA NEFİS GÖRÜNÜYOR.....
YanıtlaSilLezzetin görünüşün güzelliğine bak.
YanıtlaSilMutlu günler canım.
çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilwow cok lezzetli gürünüyor - ellerine saglik! Bu aslinda bir diyet yemegide olabilir, demi ama?! Hani diyetteyimya o acidan ;) sevgiler canim
YanıtlaSilistah acici bir yemek ellerinize saglik!! Sizi takibe aliyorum haberiniz olsun ;) Hollandadan sevgiler
YanıtlaSilSlm tarif cok guzel ama birazda ayrintilar eksik. Mesela biber ve soganlari nasil olacakti.kucuk dogranmis mi yada tam mi ? Firinda ne kadar zaman pisecek?
YanıtlaSilkemal bey soganları yarım ay şeklinde biberleride yemeklikden biraz daha büyük dogruyoruz.Fırında pişme süreside zaten etleri önceden bir miktar pişirdigimiz için çok olmamasında fayda var.Yani etleri kurutmayacak ve hafif sulu bırakacak kadar bekletilmeli.
YanıtlaSil