FIRINDA BULGURLU TAVUK KEBABI
Geçen gün Oktayusta'nın tariflerine bakarken rastladım bu tavuk şiş tarifine.Degişik geldi denemek istedim ama oranları azaltarak tabii ki.Fena olmadı.Ama ertesi güne kalan sogumuş tavuk şişler daha bir güzel olmuştu.Yani eger yaparsanız ben soguk halini daha çok begendim.Oktayusta'nın tarifini aynen veriyorum.
Malzemeler:
- 1 çay bardagı ince bulgur
- 300 gr.tavuk gögüs eti
- 1 yemek kaşıgı salça
- 1 adet kuru sogan
- yarım demet maydanoz
- kimyon,tuz,karabiber,kırmızbiber
- Sıvıyag
Tavuk kebabı için tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirerek kıyma haline getirin. Üzerine rendelenmiş soğan, az sıcak suda bekletilmiş bulgur, salça, ince doğranmış maydanoz ve baharatları alarak karıştırın. Kebabı şişlere takarak sıvıyagla yaglanmışfırın tepsisine dizerek 190 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
çok değişik geldi birde ben deneyim ...elmalardan bir çok var gel yiyelim ..sevgiyle kal..
YanıtlaSilÇok değişikmiş canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilgörüntü harika eminim tadıda öyledir ellerine sağlık eylemcim..
YanıtlaSileylemcim eline sağlık.çok değişik bir tarif.denenecekler listesine aldım.sevgiler.kocaman öptüm
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Oktay usta'yı her zaman tek geçerim.tarifleri hiç şaşmaz.seninde ellerine sağlık.öpüyorum
YanıtlaSilBen soğuk veya sıcak eminim çok seveceğime mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler.
Cok ilginc bir tarif olmus, ben etlisini bilirdim de bulgurlu tavuklusunu hic duymamistim, ellerine saglik diyorum.
YanıtlaSilSevgiler
merhabalar,
YanıtlaSilbaska bir sitede dolasirken tavuk sislerin kokusunu aldim geldim. Cok güzel bir tarif. Mutlaka deneyecegim. Ellerinize saglik. Blogunuzda cok güzel. sevgilerimle Ümmühan
güüzel olmus cnm ellerine saglıkk
YanıtlaSilEylem çok değişik bir kebap, yapmasıda anladığım kadarıyla fazla zor değil.
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiler
Eline sağlık hayatım,çok iştah kabartıcı görünüyor.Sevgilerimle
YanıtlaSiluzun süredir uğrayamıyorum bloguma tabi senin sayfanı da ziyaret edemiyorum. görüyorum ki güzel tariflerine olduğu gibi devam ediyorsun. ellerine sağlık gerçekten denenmesi gereken bir kebap olmuş.
YanıtlaSilbir oktay usta klasiği daha..yapılmayanı yapar..sen de bizmle paylaşmışsın..teşekkürler canım:)
YanıtlaSilOktay ustadan yine değişik bir tarif. Görüntüsü şahane.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif!kesinlikle denicem,içinde bulgur olan tariflere bayılırım!görüntü süper!ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık Eylem,
YanıtlaSilBende Oktay ustanın tarifini o gün izledim, uygun bir vakit yapayım nasıl olacak acaba diye düşündüm.
Sen denemişsin, afiyetle de yemişsin.
Oh ne güzel.
sevgiler
merhabalar.bende yeni evlenmiş hem çalışan hemde ev hanımı olmaya çaba sarfeden bır bayanım..:)
YanıtlaSilşimdilik yemek konusunda yetersızım.ama sizlerın tarıflerı sayesınde bu durumu rahatlıkla aşacağımı düşünüyorum..secgiler..:)