BAYAT EKMEK MANTISI
Alanyaya gitmeden önce kalan ekmekleri buzdolabına koymuştum.Gelince acaba bu ekmekleri nasıl degerlendirsem diye düşündüm.O kadar ekmegin ziyan olmasına gönlüm razı olmadı.Deneme yanılma yoluyla birçok tarifin karışımı bir ekmek mantısı çıktı ortaya.Ben soslu yapmıştım ama soslu fotografını çekmeyi unutmuşum.Tarife gelince:
Malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek(veya evde ne kadar varsa)
- 2 adet kuru sogan
- 1 adet yumurta
- yarım demet maydanoz
- tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
Üstüne:Sarmısaklı yogurt
Sosu için:
- 1 yemek kaşıgı sıvıyag
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- su,tuz,kuru nane
Bayat ekmekleri rondodan geçirin.Soganı yemeklik dograyıp sıvıyagda kavurun.Bayat ekmeklerin üzerine kavrulmuş sogan,yumurta,yıkanıp dogranmış maydanoz ve baharatlarını dökerek yogurun.Hamur haline getirin.Eger hamur olmamışsa biraz su ekleyebilirsiniz.Ceviz büyüklügünde parçalar koparıp yuvarlayın.İsterseniz ekmek toplarını suda haşlayabilirsiniz(ben haşladım) yada az yagda kızartabilirsiniz.Tercih size kalmış.Servis tabagına alıp ılıdıktan sonra üzerine sarmısaklı yogurt dökün.Sos için gerekli malzemeleri bir tavada hazırlayın ve sarmısaklı yogurdun üzerine dökün.
Afiyet olsun.
aferin ..nelerde icad edermiş ..hamarat kız ..
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık bende soğanla ve salçayla kavururum.Koca
YanıtlaSilman öpüyorum...
canım ne güzel bir buluş.hemde ekmekleri değerlendirmiş oluruz.eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım..bayatlayan ekmeklerimiz için güzel bir tarif tşk.
YanıtlaSilsevgilerimle..
vallahi harika olmuş hem pratik hemde çok lezzetli görünüyor ellerine salık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bir fikir paylaştığın için saol canım.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım elerine sağlık bizde kayseride buna ekmek mantısı denir...
YanıtlaSilÇok harika gözüküyor...
Çok harika bir fikir.
YanıtlaSilSevgiler.......
süper bi tat oluyor bu
YanıtlaSilDuymuştum ama hiç denemedim,bu tarifle denerim artık,ellerine sağlık çok güzel bir görüntü.
YanıtlaSilHarika denenmeli mutlaka :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu çok pratik ve güzel olmuş acaba harcın içine kıymada koyulsa ne olur?
YanıtlaSilsağlıcakla kalın...