2 Mayıs 2009 Cumartesi

MEYHANE BULGUR PİLAVI


İlk defa denedim ben çok beğendim tadını.Değişik bir tadı oldu.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 150-200 gr. gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru Soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
  • 2 adet Domates
  • 2 adet sivri biber1
  • 3 su bardağı bardak et suyu
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
Not:tarifi maksimum.com'dan aldım.

10 yorum:

  1. Ellerin dert görmesin hayatım,sunumun da bir harika.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. PİLAVIN KOKUSU KEMERE KADAR GELDİ..KIZKARDEŞİM OLMANDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM ...İNŞALLAH BİR GÜN YÜZ YÜZE DE GÖRÜŞÜRÜZ ..EFEYİ BENİM İÇİN ÖP**sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. Hımmm...çok leziz görünüyor Eylemciğim.ellerine sağlık.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. BEN HENÜZ DENEMEDİM AMA DENENİCEK OLANLARIN ARASINA EKLEDİM ELLERİNE SAĞLIK EYLEMCİM GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

    YanıtlaSil
  5. Canım hımhımm pikav çok güzel gözüküyor ellerine sağlık...
    Bende bugün senin parmak tavuklardan yapacağım tavuklar mutfakta beni bekliyor:))
    İnşlh yarın yayındalar öpüyorum...:)

    YanıtlaSil
  6. adı neden meyhane acaba bulguru severım herturlu

    YanıtlaSil
  7. gerçekten harika gözüküyor tarifi hemen aldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. susamcorekotu2 Mayıs 2009 17:23

    herşeyiyle harika olmuş ellerine sağlık şifalar olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor ellerine sağlık eylem,ben hiç kuzu etiyle denememiştim ilk fırsatta denicem :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor daha önce hiç yapmadım ama bir denemek lazım çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.