FISTIKLI KADAYIF TATLISI

Yarı Gaziantepli olduğumu söylerim ya o yüzden kadayıfla yapılan her türlü tatlı tercihimdir.Gerçi bu aralar yediklerime dikkat ediyorum o yüzden pek fazla yiyemedim bu tatlıdan.Ama bizimkiler bayıldılar.Daha önce cevizlisinin tarifini vermiştim şimdi fıstıklısının tarifini veriyorum.Cevizli benim ilk denememdi.Fıstıklısında biraz daha usta oldum ve ocakta pişirdim.de İşte benim tarifim:
Malzemeler:
- 500 gr.tel kadayıf
- 2 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
- 250 gr.tereyağ
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı tozşeker
İlk önce şerbetini hazırlayalım.Sonra ılımaya bırakalım.Kadayıfları elimizle tel tel ayıralım.Margarini eritip ılıtalım.Ve bütün kadayıfı bu yağa bulayalım.Her tarafı yağa bulanmış olsun.Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayalım ve elimizle iyice bastırarak(işin sırrı iyi yapışmasındaymış onu ögrendim.eğer imkanınız varsa üzerine daha ağır tepsiyle bastırın ve bir süre bekletin.) birbirlerine yapışmalarını sağlayalım.Antep fıstıklarını kadayıfın üstüne eşit olarak dağıtalım.Kalan kadayıfı da üstüne yayalım ve yine elimizle üstüne bastırarak birbirlerine yapışmalarını sağlayalım.Fırında(yüksek dereceli bir fırında pişirirseniz içi çiğ kalabilir tahmini pişme süresi 30 dakikadır) üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üstüne soğuk şerbeti dökelim ve şerbetini çekince dilimleyip üstünü fıstıkla süsleyip.Ben bu tatlıyı fırında yapmadım.Ocak üstünde yaptım.Sanki ocakta yapınca daha güzel kızarıyormuş gibi geliyor bana.Sadece zor olan altı pişen tatlının diğer yüzünü çevirebilmek.Onu da başka bir tepsiyi üstüne kapatarak ters çeviriyorum.
Afiyet olsun.
Harika olmuş Eylem'cim. Ellerine sağlık. Geçenlerde eşim istiyordu ben de senin yaptığın gibi yapmaya çalışayım. Görüşmek üzere. Sevgilerimle...
YanıtlaSilEylemciğim harika gözüküyor eminimki tadıda harikadır ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilHayırlı cumalar:))
Ellerine sağlık canım harika görünüyor.Bayıldım bu tatlıya yahu.
YanıtlaSilSevgilerimi yolluyorum.
Ellerine sağlık canım harika görünüyor.Bayıldım bu tatlıya yahu.
YanıtlaSilSevgilerimi yolluyorum.
off eylemcım yaaa harıkaa valla ama biliyosun bende dikakt ediyorum bu aralar ...ellerine sağlık canım
YanıtlaSileylemcim canım nefis olmuş...ellerin dert görmesin canım...sevgiler,
YanıtlaSilçıtır çıtır kadayıfı bende severim harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık..Çok güzel görünüyor...Afiyet olsun..
YanıtlaSilkadyıfa bayılırım özellikle fıstıklıya ben hataylıyım hatayım künefesı meşhürdur bilmeyen yoktur tuzsuz peynır ile yapılır o tatlıyla aram pek iyi degildir dondurmalı fıstık kadayıfı için öle bilirim sevgiler ellerine saglık harika görünüyor.
YanıtlaSilNefis görünüyor künefe gibi de incecik olmuş iyi basmışsın:) Zaten makbul olanı da odur, kızarması da tam kıvamında daha ne olsun elllerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzelll....
Nefis görünüyor künefe gibi de incecik olmuş iyi basmışsın:) Zaten makbul olanı da odur, kızarması da tam kıvamında daha ne olsun elllerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzelll....
tamda tatlı kırizlerimin olduğu günlerde koydun canım bu tatlıyı yaaaa ellerine sagğlık ben mutfağa bir gideyim tatlı kırizim tuttu yine :)
YanıtlaSilgörüntü nefis ...ye benii yebeniii diyor ...nasıl tadıda güzelmi ??ablaya yokmu??
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor harika
YanıtlaSilellerine sağlık Eylemcim en sevdiğim tatlıdır kadayıf.afiyetler olsun.Keyifli haftasonları diliyorum
YanıtlaSilAyyy bu nasıl bir görüntü yaaa:) Süperrr...
YanıtlaSilKadayıf bizde çok sevilir, harika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEylem'cım kadayıf nefis görünüyor..Canım nar gibide kızarmış..Kadayıfla yapılan her tatlıyı severim..Ama ben kadayıfı hep dolma yaparım kalanı tepsiye yayarım..İki parça alayım arkadaşlarada kalsın dimi.
YanıtlaSilAyrıca kutlamaya gecikebilirim belki gelmişken anneler gününü kutluyorum güzelim..sevgiler.
hmm nasilda zariff duruyorr:)))kiyamam yemeye falan dermisim;))ellerine saglik cok nefis gozukuyor canimm
YanıtlaSilEllerin dert görmesin hayatım.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilnelerde yapmış hamarat arkadasım ben ugramayalı tatlı yıyıp tatlı konuşalım şükür iyi dileklerınızle toparlandım dua ların için teşekkür ederim arkadasım sevgiyle kal
YanıtlaSilANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
YanıtlaSilSEVGİLER
Güzel ve huzurlu bir anneler günü gecirmeniz dilegiyle,sevgiler....
YanıtlaSilcanim yenmezmi bu tatli ya
YanıtlaSilellerine saglik nefis görünüyor
Anneler günüde kutlu olsun sevgiler
yaa harika gözüküyor..bir taraflarım şişecek,hemen denemek istiyorumm,ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlı harika görunuyor.kendımı frenlıyordum ama bu saatten sonra yok artık yarın hemen deneyeceğim tarıfınızı.sevgıler...
YanıtlaSilSende çok maharetliymişsin eline sağlık...:)
YanıtlaSilEylem hanım ben bu tarifinizi denedim ama tatlım hamur gibi oldu citir citir olmadı maalesef şerbet ılıkken tatlıda ocaktan alır almaz döktüm acaba orda mi bı hata yaptım bir daha denmek istiyorum ama şerbeti nasıl ne zaman dökucegimi söylerseniz sevinirim yada neden hamur gibi olmuştur
YanıtlaSilışıl hanım aynı sorunları zaman zaman bende yaşıyorum.Nedenine gelince kadayıfın ince telli olanı makbuldür.ama genelde kalın döküyorlar.Kalın kadayıf şerbeti iyi çekmez ve hamur olur.3 su bardagı suya 3 su bardagı şeker koyarsan ve şerbet koyulaşmaya başladıktan sonra limon suyunu koyun belki faydası olur.umarım faydalım olur.gerçekten üzüldüm.bende sayfadaki şerbet oranlarını degiştirdim.
YanıtlaSilEYLEM HN SLM BENDE DUN DENEDIM BU OLCULERE YAKIN SERBETI 2 SU BARDAGI SU 2 SU BARDAGI SEKERDE 400 GR KADAYIFA SERBET AZ GELDI DIGER SITEDEN ALMISTIM EMEGIME MALZEMEME YAZIK OLDU SIZIN 2 SERBET TARIFINIZ VAR HANGISI MAKBULDUR 400 GE KADAYIFA ACABA BIDE SERBETI ILK KAYNADAIGI GIBI HEMEN ALIYOMUSUNUZ YOKSA KOYULASMASINI BEKLIYOMUSUNUZ
YanıtlaSilsevgili tuba hanım 400 gr.kadayıfa 3 sb.şeker ve 3 sb.su iyi geliyor.ben hep böyle yapıyorum.ama siz yinede hepsini bir anda dökmeyin şerbeti azar azar verin ki çok gelirse malzemeniz ziyan olmasın.Şerbeti bir 10 dakika kadar kaynatıyorum ben.
YanıtlaSil