8 Mayıs 2009 Cuma

FISTIKLI KADAYIF TATLISI



Yarı Gaziantepli olduğumu söylerim ya o yüzden kadayıfla yapılan her türlü tatlı tercihimdir.Gerçi bu aralar yediklerime dikkat ediyorum o yüzden pek fazla yiyemedim bu tatlıdan.Ama bizimkiler bayıldılar.Daha önce cevizlisinin tarifini vermiştim şimdi fıstıklısının tarifini veriyorum.Cevizli benim ilk denememdi.Fıstıklısında biraz daha usta oldum ve ocakta pişirdim.de İşte benim tarifim:

Malzemeler:

  • 500 gr.tel kadayıf
  • 2 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
  • 250 gr.tereyağ
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
İlk önce şerbetini hazırlayalım.Sonra ılımaya bırakalım.Kadayıfları elimizle tel tel ayıralım.Margarini eritip ılıtalım.Ve bütün kadayıfı bu yağa bulayalım.Her tarafı yağa bulanmış olsun.Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayalım ve elimizle iyice bastırarak(işin sırrı iyi yapışmasındaymış onu ögrendim.eğer imkanınız varsa üzerine daha ağır tepsiyle bastırın ve bir süre bekletin.) birbirlerine yapışmalarını sağlayalım.Antep fıstıklarını kadayıfın üstüne eşit olarak dağıtalım.Kalan kadayıfı da üstüne yayalım ve yine elimizle üstüne bastırarak birbirlerine yapışmalarını sağlayalım.Fırında(yüksek dereceli bir fırında pişirirseniz içi çiğ kalabilir tahmini pişme süresi 30 dakikadır) üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üstüne soğuk şerbeti dökelim ve şerbetini çekince dilimleyip üstünü fıstıkla süsleyip.Ben bu tatlıyı fırında yapmadım.Ocak üstünde yaptım.Sanki ocakta yapınca daha güzel kızarıyormuş gibi geliyor bana.Sadece zor olan altı pişen tatlının diğer yüzünü çevirebilmek.Onu da başka bir tepsiyi üstüne kapatarak ters çeviriyorum.

Afiyet olsun.

31 yorum:

  1. Harika olmuş Eylem'cim. Ellerine sağlık. Geçenlerde eşim istiyordu ben de senin yaptığın gibi yapmaya çalışayım. Görüşmek üzere. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Eylemciğim harika gözüküyor eminimki tadıda harikadır ellerine sağlık canım...
    Hayırlı cumalar:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.Bayıldım bu tatlıya yahu.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.Bayıldım bu tatlıya yahu.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  5. off eylemcım yaaa harıkaa valla ama biliyosun bende dikakt ediyorum bu aralar ...ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. eylemcim canım nefis olmuş...ellerin dert görmesin canım...sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. çıtır çıtır kadayıfı bende severim harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık..Çok güzel görünüyor...Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  9. kadyıfa bayılırım özellikle fıstıklıya ben hataylıyım hatayım künefesı meşhürdur bilmeyen yoktur tuzsuz peynır ile yapılır o tatlıyla aram pek iyi degildir dondurmalı fıstık kadayıfı için öle bilirim sevgiler ellerine saglık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor künefe gibi de incecik olmuş iyi basmışsın:) Zaten makbul olanı da odur, kızarması da tam kıvamında daha ne olsun elllerine sağlık.
    Çok güzelll....

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor künefe gibi de incecik olmuş iyi basmışsın:) Zaten makbul olanı da odur, kızarması da tam kıvamında daha ne olsun elllerine sağlık.
    Çok güzelll....

    YanıtlaSil
  12. tamda tatlı kırizlerimin olduğu günlerde koydun canım bu tatlıyı yaaaa ellerine sagğlık ben mutfağa bir gideyim tatlı kırizim tuttu yine :)

    YanıtlaSil
  13. görüntü nefis ...ye benii yebeniii diyor ...nasıl tadıda güzelmi ??ablaya yokmu??

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor harika

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık Eylemcim en sevdiğim tatlıdır kadayıf.afiyetler olsun.Keyifli haftasonları diliyorum

    YanıtlaSil
  16. Ayyy bu nasıl bir görüntü yaaa:) Süperrr...

    YanıtlaSil
  17. Kadayıf bizde çok sevilir, harika görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. Eylem'cım kadayıf nefis görünüyor..Canım nar gibide kızarmış..Kadayıfla yapılan her tatlıyı severim..Ama ben kadayıfı hep dolma yaparım kalanı tepsiye yayarım..İki parça alayım arkadaşlarada kalsın dimi.
    Ayrıca kutlamaya gecikebilirim belki gelmişken anneler gününü kutluyorum güzelim..sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. hmm nasilda zariff duruyorr:)))kiyamam yemeye falan dermisim;))ellerine saglik cok nefis gozukuyor canimm

    YanıtlaSil
  20. Ellerin dert görmesin hayatım.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  21. nelerde yapmış hamarat arkadasım ben ugramayalı tatlı yıyıp tatlı konuşalım şükür iyi dileklerınızle toparlandım dua ların için teşekkür ederim arkadasım sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  22. ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  23. Güzel ve huzurlu bir anneler günü gecirmeniz dilegiyle,sevgiler....

    YanıtlaSil
  24. canim yenmezmi bu tatli ya
    ellerine saglik nefis görünüyor
    Anneler günüde kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  25. yaa harika gözüküyor..bir taraflarım şişecek,hemen denemek istiyorumm,ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık tatlı harika görunuyor.kendımı frenlıyordum ama bu saatten sonra yok artık yarın hemen deneyeceğim tarıfınızı.sevgıler...

    YanıtlaSil
  27. Sende çok maharetliymişsin eline sağlık...:)

    YanıtlaSil
  28. Eylem hanım ben bu tarifinizi denedim ama tatlım hamur gibi oldu citir citir olmadı maalesef şerbet ılıkken tatlıda ocaktan alır almaz döktüm acaba orda mi bı hata yaptım bir daha denmek istiyorum ama şerbeti nasıl ne zaman dökucegimi söylerseniz sevinirim yada neden hamur gibi olmuştur

    YanıtlaSil
  29. ışıl hanım aynı sorunları zaman zaman bende yaşıyorum.Nedenine gelince kadayıfın ince telli olanı makbuldür.ama genelde kalın döküyorlar.Kalın kadayıf şerbeti iyi çekmez ve hamur olur.3 su bardagı suya 3 su bardagı şeker koyarsan ve şerbet koyulaşmaya başladıktan sonra limon suyunu koyun belki faydası olur.umarım faydalım olur.gerçekten üzüldüm.bende sayfadaki şerbet oranlarını degiştirdim.

    YanıtlaSil
  30. EYLEM HN SLM BENDE DUN DENEDIM BU OLCULERE YAKIN SERBETI 2 SU BARDAGI SU 2 SU BARDAGI SEKERDE 400 GR KADAYIFA SERBET AZ GELDI DIGER SITEDEN ALMISTIM EMEGIME MALZEMEME YAZIK OLDU SIZIN 2 SERBET TARIFINIZ VAR HANGISI MAKBULDUR 400 GE KADAYIFA ACABA BIDE SERBETI ILK KAYNADAIGI GIBI HEMEN ALIYOMUSUNUZ YOKSA KOYULASMASINI BEKLIYOMUSUNUZ

    YanıtlaSil
  31. sevgili tuba hanım 400 gr.kadayıfa 3 sb.şeker ve 3 sb.su iyi geliyor.ben hep böyle yapıyorum.ama siz yinede hepsini bir anda dökmeyin şerbeti azar azar verin ki çok gelirse malzemeniz ziyan olmasın.Şerbeti bir 10 dakika kadar kaynatıyorum ben.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.