Mantarı hep korkarak alsam da yine de çok severim.Kültür mantarı var biliyorum birşey olmaz ama yine de tedirgin oluyorum nedense.Geçen gün yine korkarak aldığım mantarlarla kiremitte ve fırında mantar yaptım.Uzun zamandır yapmıyordum.
Malzemeler:
- 500 gr.mantar
- 5-6 diş sarımsak
- 4 adet domates
- zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızbiber
- kaşar rendesi(üstü için)
Mantarları köklerinden ayıkladıktan sonra yıkayalım.Ve derin bir kiremitin altına dizelim.(yada tek kişilk kiremitlere paylaştıralım)Domates,küçük doğranmış sarımsak ve baharatları tavaya alalım ve üstüne zeytinyağını döküp soteleyelim.Bu karışımı mantarın üstüne dökelim ve önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.Mantarlar pişince üstüne de kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına verelim.Kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutalım.
Afiyet olsun.
Hiç denemediğim bir yemek ama enfes görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMis gibi görünüyor.
YanıtlaSilYanlız buda ekmek yedirtenlerden.
1 ekmek gider.
Sevgiler.
canım nefis olmuş..ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilsevgiler,
Mantarı çok severim. Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım çok severim sunumunda çok şık ellerine sağlık :)
YanıtlaSilKeşke daha açık yazsaydın, nekadar açık olabilirki deme ama :) mesela kiremite nasıl koyuyorsun ve bu nasıl bir kiremit :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok nefis görnüyor hiç domatesli denememiştim fırında bir deneyeyim
YanıtlaSilmert'im kusura bakma açık yazdıgımı zannediyordum ama sorularına hemen cevap vereyim istedigin boyutlarda ister tek kişilk kiremitte yada hepsini alacak büyük kiremitte mantarların kestigin kısımları üste gelecek şekilde dizersen daha iyi olur.
YanıtlaSilben de tedirgin oluyorum eylem :(
YanıtlaSilhalbuki çok ta severim...
konserve mantar kullanıyorum genelde...
ama aynı tat tutmuyo işte bi türlü...
kaşarla mantar çok yakışıyo hakkaten...
ay canım çekti valla :)
ellerine sağlık canım.çok severim mantarı.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilEylemcim ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor...Afiyet olsun sizlere..
YanıtlaSilMmmmmmmmm bu nasıl bir görüntü böyle, muhteşem.
YanıtlaSilENFES GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSileskiden hiç yemezdim mantar ama şimdi bayılıyorum.eline sağlık eylemciğim.mmmmm tam benlik....
YanıtlaSilEylemcim iyi akşamlar canım mantarı
YanıtlaSilbende çok sık yaparım güveçte çok leziz olmuş ellerine sağlık.Mascarpo
ne peynirini sormuşsun çok uygun ablacım sadece 5 lira sevgilerimle..
hmmm, mantara bayılırım. hele kanlıca mantarının hastasıyım. ben de kremalı mantar soteyi cok seviyorum. bunu da deneyecegim mutlaka. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcok severim mantari... allerine saglik. aksam yemege yapabilirim :) e-mail adresini göremedim, silmissin sanirim benim emailim ebrugurarslan@hotmail.de
YanıtlaSilEylem'ciğim,
YanıtlaSilKültür mantarından zehirlenmezsin ama geçen yıl uzun süre kültür mantarı üreten bir firmada çalışan bir arkadaşımızın söyledikleri üzerine ben kültür mantarı almayı bıraktım. Çok miktarda tarım ilacı kullanıldığını söyledi. Hani iştahını kaçırmak istemem ama...
enfes görünüyor.ellerinize sağlık.Ancak lokantalarda yiyebiliyorum bu lezzeti.
YanıtlaSil