30 Nisan 2009 Perşembe

PARMAK TAVUK

Bu tavuk yemegi cips gibi oluyor aynen.Tarifini bir internet sitesinden almıştım fakat üzerinden çok uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum.Hatta adını bile hatırlamadığım için biz ailecek bu yemeğe parmak tavuk diyoruz.Yapmaktan ve yemekten en büyük keyif aldıgımız tavuk yemeğinin tarifi:
Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 adet yumurta
  • maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • un
  • galeta unu
  • sıvıyağ(kızartmak için)
Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.

26 yorum:

  1. ellerine sağlık canım tavuğa bayılırım heleki çıtır tavuğa.Yerim ben onları yerim yerimm :))

    YanıtlaSil
  2. tarifi hoşuma gitti bide ben yapayım ...haşlamadan mı kızartıyoruz ??..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. haşlamadan kızartıyoruz.çok harlı ateşte kızartma istersen.zaten tavuk şerit halinde oldugu için içide pişiyor.

    YanıtlaSil
  5. haşlamadan kızartıyoruz.çok harlı ateşte kızartma istersen.zaten tavuk şerit halinde oldugu için içide pişiyor.

    YanıtlaSil
  6. oy oy oy harikasın ya tavuk dedin mi akan sular duruyor valla ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. yıne dokturmussun masallah acıktıgımı hıssettım yenıden :P

    YanıtlaSil
  8. OOOff ne güzel görünüyor. Çıtır çıtır. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Eylemciğim çok değişik ve gerçekten çok lezzetli gözüküyor...
    Mutlaka deneyeceğim canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Eylem'cim merhaba..Ben böyle çok yapardım..Biz tavuğun göğüs etini sevmeyiz evde bende yıllar evelinden kendimce tarif uydurmuştum..Hafif buzluyken şeritler halinde kesip mısır unu yada şimdi galeta unuyla kızartırım..Aynen cips tadında helede sen baharatta koymuşsun nefis olmuştur..
    Eline sağlık güzelim..

    YanıtlaSil
  11. eylemm ödülüm tavuklarmıı:))kız bzi zaten kasabız anacımmm tavukta bol var bizdee kardeşlik ödülünde bnm link yokk bn aldım kabul ediom fatma bana ödül verdidi yayınlıcam şimdisevgilerrr hemşommm

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyorlar canım.ellerine sağlık.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  13. ellerine saglık cnm sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Eylemcim ödül için çok teşekkürler çok tatlısın:) Ben de senin sayfanın müdavimiyim biliyorsun:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. adımı sormuşsun GÜLSÜN...

    YanıtlaSil
  16. Nefis görünüyor,tavuk bizde de cok sevilen bir lezzet. Yumurtali olmasi enteresan ama bir o kadar da lezzetli olmali.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel, çok lezzetli görünüyorlar. Tam istediğim kıvamda kızarmışlar sanırım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. harika gözüküyor ellerine sağlıkk...

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık.
    Çok güzel görünüyor.
    Çok beğendim.
    İyi hafta sonları.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Pratik ve nefisss bir yemek olmuş, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. yanına bir de dilim patates kızartması..mmmm ellerine sağlık. sütlü lahana salatasıyla ilgili şöyle bir tarif var bilmiyorum senin istediğin mi:

    MALZEMELER
    1 top ufak boy beyaz lahana
    Yarım su bardağı süt
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    En ufak boydan bir top beyaz lahanayı çok ince ince kıyalım ve derin karıştırma kabına koyup üzerine yarım su bardağı sütle bir tatlı kaşığı tuz atıp elimizle iyice ovalayıp, ezelim.
    Sonra da bir servis tabağına yayalım. Hazırladığımız sosu, lahananın üzerine gezdirip, hafifçe karıştırıp, servise sunalım. Tuzuna siz karar verin.


    SOSUN TARİFİ
    Mayonez ile yoğurdu karıştırıp, içine sirke ve kuş üzümü katıp, çatalla iyice çırpalım.

    YanıtlaSil
  22. beklettiğimizx sos tavukların yumuşak olmasınımı sağlıyor?
    genelde tavuk pane çok yapıyorum,pane yapmadan önce tavukları bekletymek için önerebileceğiniz marine tarifi varmı acaba?sütmü daha çok yumuşatır mesela yoğurtmu?

    YanıtlaSil
  23. merhaba gülşah.evet beklettigim sos yumuşaklıktan ziyade gevreklik veriyor.çıtır çıtır oluyor anlayacagın tavuk.yani çerez gibi bir atıştırmalık oluyor.bence tavuk marinesinde en başarılı yumuşaklıgı yogurt ile elde edebilirsin.
    bir miktar yogurt,salça,sıvıyag,sarımsak ve istedigin baharatlarla tavugu karıştırıp beklettigin zaman baya iyi bir sonuç elde edebilirsin.hep bu sosla hazırlarsan özellikle fırında daha iyi sonuç alıyorsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. merhaba gülşah.evet beklettigim sos yumuşaklıktan ziyade gevreklik veriyor.çıtır çıtır oluyor anlayacagın tavuk.yani çerez gibi bir atıştırmalık oluyor.bence tavuk marinesinde en başarılı yumuşaklıgı yogurt ile elde edebilirsin.
    bir miktar yogurt,salça,sıvıyag,sarımsak ve istedigin baharatlarla tavugu karıştırıp beklettigin zaman baya iyi bir sonuç elde edebilirsin.hep bu sosla hazırlarsan özellikle fırında daha iyi sonuç alıyorsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. eylem hanım tarifinizi denedim gerçekten çıtır çıtır oldular,diğer tariflerde buluşmak üzere sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. YILLAR ÖNCE YEMİŞTİM O ARADA HAMİLEYMİŞİM HABERİM YOK HALEN TADI DAMAĞIMDA ... ELİNİZE SAĞLIK BENDE BEKLERİM.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.